woensdag 11 april 2012

Cultuurhistorische Atlas Duin- en Bollenstreek

De Duin- en Bollenstreek krijgt een Cultuurhistorische Atlas. Daarin worden zoveel mogelijk cultuurhistorische gebieden en elementen beschreven en gewaardeerd, die de diverse landschappen van de streek karakteriseren. De organisatie is op zoek naar mensen die hart hebben voor het landschap van de Duin- en Bollenstreek en die het leuk vinden om mee te werken aan de inventarisatie.

De bewoners van de Duin- en Bollenstreek kunnen zelf meehelpen om de Cultuurhistorische Atlas in de periode 2012-2013 tot stand te brengen en worden uitgenodigd om mee te werken aan de inventarisatie.

Werkgroep per gemeente
Per gemeente wordt een werkgroep gevormd die elementen in het landschap gaat inventariseren, beschrijven en fotograferen. In die werkgroep kunnen aanhangers van de historische verenigingen actief zijn, maar ook natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers met oog voor en kennis van het verleden in het landschap.
Dit voorjaar worden per gemeente bijeenkomsten georganiseerd, waar de belangstellenden uitleg krijgen over de manier waarop zij aan de atlas kunnen meewerken. De eerste bijeenkomsten vinden plaats op 25 april in Noordwijkerhout en 26 april in Noordwijk. Houdt u de aankondigingen in de media in de gaten voor de data in uw eigen gemeente.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten